SPAGHETTERIA

SPAGHETTERIA

OSLO, 2021

Rett ved Operaen i Bjørvika ligger restauranten Spaghetteria i næringsbygget Diagonale. På dagtid er dette en personalrestaurant, som er tilgjengelig på kveldstid med et restauranttilbud. I samarbeid med kokkene som driver restauranten er det utviklet et nytt konsept som kombinerer disse to driftsfunksjonene.

Spaghetteria er en pastarestaurant med stort fokus på råvarer og tradisjonell italiensk mat. En del av råvarene som benyttes i matlagingen er også satt ut på display, for gjester som vil kjøpe ingredienser og lage middagen hjemme selv. Atmosfæren er leken og inviterende med italiensk pasta i fokus. Assosiasjoner knyttet til gleden over å spise pasta vises i gamle filmplakater. Prosjektet er et eksempel på at det er mulig å kombinere funksjonell drift på dagtid med lunsj-buffeter, og fortsatt skape et inviterende interiør for restaurantgjester etter endt arbeidstid.

Prosjektet innebærer å utvikle en ny planløsning, upcycling av faste innredninger, nytt løst inventar og belysningskonsept. I tillegg til stammer av fast innredning, er både himling og gulv gjenbrukt, samt noe av grunnbelysningen. Det er utviklet et interiørkonsept der farger, materialer og inventar balanserer og harmonerer med både nytt og gammelt. Det hele bindes sammen av varme, lune farger i beige- og grønntoner som fremhever matopplevelsen.

Rett ved Operaen i Bjørvika ligger restauranten Spaghetteria i næringsbygget Diagonale. På dagtid er dette en personalrestaurant, som er tilgjengelig på kveldstid med et restauranttilbud. I samarbeid med kokkene som driver restauranten er det utviklet et nytt konsept som kombinerer disse to driftsfunksjonene.

Spaghetteria er en pastarestaurant med stort fokus på råvarer og tradisjonell italiensk mat. En del av råvarene som benyttes i matlagingen er også satt ut på display, for gjester som vil kjøpe ingredienser og lage middagen hjemme selv. Atmosfæren er leken og inviterende med italiensk pasta i fokus. Assosiasjoner knyttet til gleden over å spise pasta vises i gamle filmplakater. Prosjektet er et eksempel på at det er mulig å kombinere funksjonell drift på dagtid med lunsj-buffeter, og fortsatt skape et inviterende interiør for restaurantgjester etter endt arbeidstid.

Prosjektet innebærer å utvikle en ny planløsning, upcycling av faste innredninger, nytt løst inventar og belysningskonsept. I tillegg til stammer av fast innredning, er både himling og gulv gjenbrukt, samt noe av grunnbelysningen. Det er utviklet et interiørkonsept der farger, materialer og inventar balanserer og harmonerer med både nytt og gammelt. Det hele bindes sammen av varme, lune farger i beige- og grønntoner som fremhever matopplevelsen.